Överkroppspass

I en lucka mellan två kunder klämde jag in egen träning i form av ett överkroppspass. Även detta på temat explosivitet. Värmde upp i roddmaskinen (vilket jag föredrar när det är överkroppen som ska tränas) och med dynamisk stretch med pinne (se bild på mig och min kära pinne nedan :-)). Träning med pinne ligger mig varmt om hjärtat och en metod jag dels använder mig mycket av i min egen träning, dels inkluderar i de flesta av mina PT-kunders träningsupplägg. Planerar att skriva mer om denna träningsform framöver.2013-02-27 16.59.23

Och så passet. Explosiva chins (fria) 3 *max. Samma princip här som i knäböjen igår; långsamt och kontrollerat på nedvägen (i den excentriska fasen) och en så stor kraftutväxling som möjligt i vändläget – det är här det händer så att säga. Oh my! Sista setet kände jag mig som en sprattlande fisk där i chinsstången. Armhävning med klapp (nåja, klapp på de första repetitionerna i varje set) 3*10. Explosiva smala dips (fria) 3*max. Omvända flyes med hantlar 3*10. Hantellyft åt sidan 3*10. Bicepscurl med hantlar 3*10. Bellyback 3*16.

Ett helt ok pass. Inte top notch prestationsmässigt men får trots allt godkänt för god kämparglöd :-)

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>