PT-möte med efterföljande löpbandsintervaller

Dagen inleddes med juristjobb och därefter styrde jag kosan mot Top Fitness Center för ett uppstartsmöte och genomgång av gemensamma frågor med övriga Personliga Tränare. Ett härligt gäng med skilda ”specialistområden” och personligheter; det här kommer att bli bra! :-) När mötet avslutades hade jag 50 minuter på mig innan hämtning på skola/dagis. Perfekt avdelad tid för sex tusingar (en tusing=en kilometer lång intervall). Upp på bandet och rullade igång en tre kilometer lång uppvärmning. Varför är det så tråkigt att värma upp? Kändes som en hel evighet innan det var dags för själva intervalldelen. Därefter sex tusingar i följande tempo: 4.35, 4.32, 4.29, 4.26, 4.23, 4.20. En kort nedvarvning på det och jag kände mig så ”done for today”. Känslan i kroppen var stark och energinivåerna höga. En efter en klarades intervallerna av på ett förvånansvärt kontrollerat sätt. Ska den där ”kolasega” känsla jag haft i benen hela vintern äntligen släppa? Inte heller någon känning i vänster smalben (ta i trä) som har avhållit mig från hård löpning och löpning överhuvudtaget de senaste veckorna. Bra känsla. Bra pass. Svettig och rödkindad morsa som anlände on time för att påbörja dagens nästa fas; aktivitets-, läx-, kompis- och middagkarusellen. Och i detta nu; Molanders på tv och en kopp te i soffan. En bra dag. En helt vanlig dag.

Ett tips jag vill skicka med er när ni springer på löpband: täck över displayen med en handduk, hoodie eller liknande. Alltså det här stirrandet på siffrorna kan ju göra vem som helst galen. Hur långt har jag sprungit nu? 1,69 km. Ok. Nu vet jag. Nu får jag tänka på något annat. Lalalala. Oj, där råkade ögat passera distansmätaren. 1,76 km. Gaaah! Någon som känner igen sig? Nu gör jag så att jag har en hoodie över displayen och får bara titta på distansmätaren mellan låtarna jag lyssnar på (om jag inte springer korta intervaller och måste ha full koll på distans/sekundrar).2013-02-25 15.43.36

2 Comments

  1. Denna blogg ska bli kul att följa! :)

    Känner igen mig att kolla på siffrorna när man springer löpband, dom extremt fåtal gånger jag har gjort det, blir ju så uttråkad!

    PS. Ses på Mallis :)

    • traningsguiden

      Vilken ära att ha dig som läsare av bloggen! :-) Är så imponerad av ditt genomförande av ultraintervallerna i förra veckan! Ska bli galet kul att åka till Mallis! Och det bästa är att det inte är långt kvar! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>